in Nyheter

Perfect day Media

Perfect day media grundades av systrana Amanda och Hannah Widell år 2011 och har i dag hela tolv stycken anställda. Prduktionsbolaget och mediebolaget har flera tjänster. De har producerat sina egna program Ett härligare liv och på Middag med Hanna och Amanda där de själva medverkar. De har också sin egen pod fredagspodden där de avhandlar högt och lågt men framförallt så pratar de mycket om känsligare ämnen som ångest, jobbiga perioder i livet och katastroftankar. Lika ofta som systrarna skrattar och fnissar hjärtligt i sin pod så gråter de. Och det är nog det som gör podden så populär, den berör och är mänsklig och naken. De producerar också den omåttligt populära podden Alex och Sigge som toppar podlistorna i Sverige.

Systrarna jobbar också mycket med att ta fram nya talangfulla profiler inom media och TV och jobbar bland annat med Vanessa Falk som släppte singeln Hurt i samarbete med Perfect day media. Även youtubaren och programledaren Nellie Berntsson och regissören och programledaren Farzad Farzaneh är profiler som samarbetar med systrarna Widell.

Men förutom att producera poddar, plocka fram talanger inom media och tv och producera tv-program så har systrarna också skrivit en bok som heter The Golden year och handlar om deras tankar och vägen fram som framgångsfulla företagare. De producerar också två egna viner, ett rose och ett vitt vin.

Deras dröm om att få vara egna och inte beroende av att styra sig efter, ofta, manliga storchefer i branschen. Att kunna vabba utan att få dåligt samvete, ta med barnen till jobbet om det behövs. Inga ursäkter och inget dåligt samvete. Ett stort steg men de gjorde det. Sade upp sig från sina trygga och fasta tjänster och startade ett bolag tillsammans. Det blev en succé och systrarna har nog uppfyllt mer än vad de någonsin kunnat drömma om innan de på staplande steg inredde sitt första kontor. I dag är de nog väldigt tacksamma för att de tog steget och vågade prova sina egna vingar trots alla risker det innebar. Vågar man inte så kan man heller aldrig vinna, så är det ju.

Ja, det verkar som att systrarna Widell kan nå hur långt som helst. Undrar vad de tar sig an härnäst?  Ingenting verkar omöjligt. Sina medarbetare har de valt med omsorg, snälla och begåvade människor som de själva beskriver det.

Att två stycken vågar ta chansen kan också bära väg för att flera vågar följa efter och satsa fullt ut på sin dröm. Vad är det värsta som kan hända egentligen? Man kan såklart gå med förlust och det kan vara svårt och kärvt till en början, men tar man sig igenom det så är mycket vunnet. Av misslyckanden så lär man sig dessutom, utvecklas och gör det bättre nästa gång.

All heder till systrarna Widell som vågade ta steget i en mansdominerad bransch. Friskt vågat och väldigt mycket vunnet. Girlpower när den är som allra allra bäst. Heja till Hanna och Amanda och deras Perfect day.