in Nyheter

Netflix- Populärare än någonsin

netflix_web_logo.pngPå Netflix så samsas serier med filmer för alla åldrar. Sidan har en meny som gör att man kan välja vilken typ av serie eller film man vill titta på exempelvis kriminalare eller tecknat. När man valt vad man vill titta på så kan man sedan välja om man vill ha den textad på ett visst språk, eller så kan man också välja bort textning. På barnfilmerna så är det dessutom ofta dubbat till svenska. Något som blivit riktigt populärt det senaste året är att titta på en hel säsong av en serie i streck under en helg eller en vecka, här följer några tips på bra serier:

The Fall

Handlar om kriminalpolisen Stella Gibson som tar sig an ett fall mord som senare visar sig vara en följd av mord, polisen har en seriemördare på halsen. Det som är så unikt med denna serie är att man också får följa mördaren själv, hans liv, hans tankesätt och parallellt med detta Stellas och polisens utredning. Stella är dessutom en väldigt självständig kvinna som inte är rädd för att ta för sig i en mansdominerad värld. Men hon har ett förflutet som skrämmer henne och det får vi närma oss ännu mer under säsong två. Avsnitten har spännande cliffhangers varje gång och man vill bara se mer och mer och när de är slut så längtar man tills att de ska släppa nästa säsong.

Orange is the new black

Handlar om Piper som hamnar i fängelset för att tio år tidigare hjälpt sin flickvän att smuggla droger. Piper som kommer från en fin familj och lever ett ordnat liv med sin pojkvän får sitt liv vänt upp och ner i fängelset där hon buntas ihop med kvinnor som kommer från en helt annan bakgrund och samhällsklass än vad hon gör. Under seriens gång så får vi följa intriger, bråk, internernas bakgrund och varför de hamnat i fängelset. Allt detta med en stor portion humor och självdistans, dessutom så bjuder serien på en mängd både fina och tragiska kärlekshistorier men också på hot och skrämmande våld. Hur utsatta dessa kvinnor är och hur lite de kan göra för att påverka sin situation, men också hur lite medmänsklighet och systraskap kan rädda den mest utsatta.

The Bridge

Den väldigt populära svensk-danska serien the Bridge handlar om ett bord som utförts på Öresundsbron, mitt i mellan Dansk och Svensk mark, detta gör att de båda länderna måste samarbeta för att hitta mördaren. Svenske Saga Norén får samarbeta med en dansk kollega vid namn Martin Rhode. Saga har tidigare haft svårt att samarbeta med andra kollegor. Det står inte någonstans i beskrivningen att Saga har någon form av diagnos men det är underförstått att hon har det. Hon tar allt bokstavligt och har svårt att läsa av ironi och underförstådd humor. Hon är också väldigt rak på sak och säger rätt ut vad hon tycker och tänker utan försköning. Martin och Saga trivs ihop och kompletterar varandra vilket gör att serien får en fantastisk dynamik dem emellan.